Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Cremisan-Vallei-De-Bulldozers-gaan-aan-de-slag
        Cremisan Vallei: De Bulldozers gaan aan de slag

Cremisan Vallei: De Bulldozers gaan aan de slag

BETHLEHEM – In het kader van de bouw van de scheidingsmuur zijn de Israëlische bulldozers aan de slag gegaan. Volgens het Genootschap van de Heilige Yves werden reeds tal van olijfbomen uitgerukt. Dit Genootschap, een katholiek centrum voor mensenrechten, heeft hiervan enkele foto’s via facebook en twitter verspreid. Daarop ziet men bulldozers in de omgeving van Beit Jala de olijfbomen ontwortelen.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 29 augustus 2015
  • réagir
  • 0 stem

Nochtans werd enkele dagen geleden een nieuw verzoekschrift terzake bij het Israëlisch Hooggerechtshof neergelegd. Het Genootschap verzocht hierin het Israëlisch Ministerie van Defensie om het nieuw traject van de scheidingsmuur voor te leggen, alvorens de bouw ervan aan te vatten. Een beslissing van het Hof ligt in het vooruitzicht.

Ter herinnering: in juli laatstleden werd de bouw van de scheidingsmuur in de vallei nog goedgekeurd. Hierdoor zou de vallei in tweeën gesneden worden. Het klooster en het pensionaat van de Salesianen bleven hierdoor wel in Palestijns gebied, maar 58 christen gezinnen in de vallei zagen hun huizen en gronden langs de Israëlische zijde van de muur terecht komen.

Manuella Affejee voor www.lpj.org
Vertaling: l.d.s

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter