Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Conferentie-over-het-Heilig-Land-Brussel-7-februari-2018
        Conferentie over het Heilig Land - Brussel, 7 februari 2018

Conferentie over het Heilig Land - Brussel, 7 februari 2018

CONFERENTIE – Op woensdag 7 februari 2018 houdt Mvr. Marie-Armelle Beaulieu om 20u30 in de Franciscanerparochie van Notre Dame des Grâces aan de Vogelzanglaan 2 te Brussel een conferentie over het thema “Hoop, tegen alle wanhoop in – een katholiek journalist in het Heilig Land van vandaag!” Mvr. Beaulieu is journalist en hoofdredacteur van Terre Sainte Magazine en we kunnen met een regelmaat van een klok ook op onze website van (de vertaling van) haar artikels genieten.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 17 januari 2018
  • réagir
  • 0 stem

Beste vrienden van het Heilig Land,

Vooreerst mijn beste wensen bij dit nieuwe jaar!

Op woensdag 7 februari 2018 houdt Mvr. Marie-Armelle Beaulieu om 20u30 in de Franciscanerparochie van Notre Dame des Grâces aan de Vogelzanglaan 2 te Brussel een conferentie over het thema “Hoop, tegen alle wanhoop in – een katholiek journalist in het Heilig Land van vandaag!” Mvr. Beaulieu is journalist en hoofdredacteur van Terre Sainte Magazine en we kunnen met een regelmaat van een klok ook op onze website van (de vertaling van) haar artikels genieten. De voordracht is voor iedereen toegankelijk.

Mocht u dus zin hebben om u in voorbereiding op de vastentijd even in het Heilig Land onder te dompelen, noteer dan met stip 7 februari in uw agenda. Vertel het gerust verder, de toegang is gratis. Voor meer informatie kan je ook op onze facebookpagina terecht bij het evenement “Conférence sur la Terre Sainte par M.-A. Beaulieu à Bruxelles”.

Toch nog een klein woordje over de spreekster, voor diegenen die haar nog niet zouden kennen. Aan het einde van haar studies Klassieke Letteren trad Marie-Armelle toe tot de Benedictinessen van de Olijfberg te Jeruzalem. Na zes jaar van contemplatief leven besloot zij net vóór haar plechtige professie tot een ommekeer in haar leven en werd ze journaliste. Zij vond steeds dat deze twee roepingen zowat de beide kanten van eenzelfde medaille vormen, precies “omdat God de wereld zo heeft liefgehad”.

Na een tiental jaar beroepservaring in Frankrijk stelde zij aan de Franciscanen van het Heilig Land voor om haar competenties ten dienst te stellen van hun Franstalig tijdschrift. Sedert 2005 is zij hoofdredacteur van het “Terre Sainte Magazine”. Dit is het enige Franstalige christen tijdschrift dat volledig vanuit Jeruzalem wordt bedacht en geschreven. Door middel van haar editoriaal word je deelgenoot aan de actualiteit in de Heilige Plaatsen en bij de Oosterse Kerken, en word je meegenomen in de ontdekking van het Judaïsme en de Islam.

Emilie Rey
communicatieverantwoordelijke
terresainte.net

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.

newsletter