Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Brand-in-het-klooster-van-Mar-Charbel
        Brand in het klooster van Mar Charbel

Brand in het klooster van Mar Charbel

BETHLEHEM – Het klooster van Mar Charbel werd op zaterdag 26 september door een heftige brand getroffen. Meerdere delen op de tweede verdieping van het gebouw werden compleet verwoest.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem - TD
  • 17 oktober 2015
  • réagir
  • 0 stem

De gouverneur en de burgemeester van Bethlehem, alsook het hoofd van de politie, de directeur van de Veiligheidsdienst en de directeur van de Inlichtingendienst hebben zich ter plaatse begeven. Ze werden er door Mgr. Shomali, de Vice Patriarch voor Jeruzalem, in gezelschap van talrijke priesters uit Bethlehem, uit Beit Sahour en uit Beit Jala opgewacht.

Er werd een onderzoek geopend ten einde de oorzaken van de brand te achterhalen. Hierbij wordt de piste van de misdadige brandstichting als de belangrijkste mogelijkheid beschouwd.

Het klooster was om administratieve redenen gedurende 15 jaar gesloten, maar sedert juni zijn er restauratiewerken aangevat. Deze gebeuren onder de aanbeveling van President Mahmoud Abbas die hiervoor een gift van 200.000 dollar heeft ter beschikking gesteld.

Dit klooster behoort tot de Maronitische Kerk in het Heilig Land en werd in 1983 gesticht. Zij herbergde talrijke pelgrims alsook tal van studenten van de Universiteit van Bethelem.

Saher Kawas voor www.lpj.org
Vertaling l.d.s.

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Actua

newsletter