Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Bezinningsweekend-voor-de-kandidaat-ridders-en-dames-in-Maredsous
        Bezinningsweekend voor de kandidaat-ridders en dames in Maredsous

Bezinningsweekend voor de kandidaat-ridders en dames in Maredsous

MAREDSOUS – Zeven kandidaat-leden voor de Belgische Landscommanderij van de Ridderode van het Heilig Graf van Jeruzalem trokken zich tijdens het Pinksterweekend in de benedictijnerabdij van Maredsous terug om er samen de retraite te beleven als voorbereiding op hun intrede in de Ridderode op zaterdag 15 juni l.l.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 1 juli 2019
  • réagir
  • 0 stem

De retraite van de kandidaat-ridders en dames is niet zomaar een statutaire verplichting. Het betekent in de eerste plaats een bijzondere vreugde en een unieke gelegenheid om samen met diegene met wie men in de Orde op pad zal gaan in een ingetogen en tegelijk heel vriendschappelijke sfeer het bijzonder kader van de Landscommanderij te leren kennen.

De organisatie was in handen van Kommandant o.r. Benoît Sibille, kanselier van de Landscommanderij. Voor de spirituele inhoud stond E.H. Jean-Pierre Claeys Bouuaert in. Hij is medewerker aan de palliatieve afdeling van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Lucas te Gent.

In een uitstekende sfeer bestudeerden de kandidaten onder meer de teksten die tijdens de ridderwake op vrijdag en tijdens de investituur op zaterdag aan bod zouden komen. De kandidaten kregen tevens de kans om de H. Mis van Pinksterzondag samen met de monniken in de Sint-Benedictusbasiliek van de abdij te vieren. Deze eucharistie werd voorgegaan door Dom Lorent osb, de vader abt van de abdij.

Laten wij samen bidden dat Onze-Lieve-Vrouw, Koningin van Palestina de nieuwe ridders en dames onder haar bijzondere bescherming mag nemen!

Vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Nieuws over de Orde

newsletter