Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
https://ordredusaintsepulcre.be/Behtlehem-gaat-digitaal-voor-het-beheer-van-de-bezoeken
        Behtlehem gaat digitaal voor het beheer van de bezoeken

Behtlehem gaat digitaal voor het beheer van de bezoeken

BETHLEHEM – “De nieuwe Ster van Bethlehem” is een nieuwe applicatie voor vroegtijdige reservaties. Op die manier wil men de toevloed aan bedevaarders voor de Basiliek van de Geboorte te Bethlehem optimaliseren. Begin 2019 zal de applicatie van start gaan.


  • Télécharger l'article au format PDF Imprimer cet article
  • Ecrire à l'auteurLdS
  • 28 december 2018
  • réagir
  • 0 stem

Wie heeft er al niet urenlang staan aanschuiven om in de grot van Bethlehem, de plaats waar Maria Jezus op de wereld heeft gezet, te kunnen afdalen! Om zo’n mensenmassa, zeker op de spitsuren, op een menselijker manier door de flessenhals van de grot te loodsen, zullen voortaan technologische hulpmiddelen worden ingezet. “De Palestijnse autoriteiten werken inderdaad aan de ontwikkeling van een applicatie die het de toeristen en de pelgrims moet mogelijk maken om een uurregeling voor hun bezoek te reserveren.” Dit meldde het AFP. Deze voorprogrammering van de bezoeken zou een betere regeling en een efficiënter controle van de mensenmassa moeten mogelijk maken. Zo zou men de regeling van de perioden waarin de pelgrims in de grot kunnen bidden tussen de vieringen van de Grieks-Orthodoxe, de katholieke en de Armeense gemeenschappen door, beter kunnen organiseren. Deze drie communauteiten staan immers in voor het beheer van deze heilige plaats.

Volgens het Palestijns Ministerie van Toerisme bezochten er dit jaar ongeveer 2,8 miljoen toeristen de Palestijnse gebieden. Dat zijn er 300.000 meer dan het jaar voorheen. In die context is dit initiatief meer dan ook welgekomen en in het licht van een betere doorstroming van de bezoekers kent het dan ook meteen de volle bijval vanwege de beherende drie kerkgemeenschappen.

“Maar deze ’goddelijke’ applicatie is nog niet actief. De geboorte ervan is pas voor na Kerstmis voorzien, ondanks het feit dat deze Kerst voor een toevloed aan bezoekers zal zorgen, vermits alle hotels zijn volgeboekt.” Dat verklaarde Jiries Qumsieh, woordvoerder van het Palestijns Ministerie van Toerisme en Oudheidkunde aan de zender Voice of Palestine. Men zal dus nog moeten wachten tot het begin van volgend jaar alvorens de operationele introductie in het Engels zal klaar zijn. Pas een paar maanden later zal de App ook in een andere taal dan het Engels effectief in gebruik zijn.

Er valt ook nog te melden dat deze applicatie tevens informatie zal bieden over de oude basiliek die op de lijst van het Unesco Werelderfgoed voorkomt en die na vijf lange jaren van restauratie haar oude schittering heeft teruggevonden. Nadat het dak en het metselwerk werd aangepakt, kregen de 125m² aan mozaïeken eerst een reinigingsbeurt en werden ze vervolgens grondig gerestaureerd. Dit werk nam maar liefst 15 maanden in beslag.

Bron: terrasanta.net

vertaling: Luk De Staercke

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.Algemeen

newsletter