Ordre Equestre du Saint-Sépulcre de Jérusalem-Lieutenance de Belgique - Ridderorde van het Heilig Graf–Landscommanderij België
http://ordredusaintsepulcre.be/Jongerenvakanties-in-het-Heilig-Land-tijdens-de-zomermaanden-van-2019
      Jongerenvakanties in het Heilig Land tijdens de zomermaanden van 2019 (...)

Jongerenvakanties in het Heilig Land tijdens de zomermaanden van 2019 (voorstelling op 15 februari 2019)

CONFERENTIE – Op 15 februari heeft de voorstelling plaats van het aanbod van zomerkampen voor Belgische jongeren in het Heilig Land vanwege de “Reseau Barnabé”.


Tijdens de zomervakantie zijn de parochies en de scholen in het Heilig Land vaak de enige plaatsen waar de jongeren voor enige activiteit terecht kunnen. De “Reseau Barnabé” organiseert en ondersteunt Franstalige kampen voor jongeren en leerkrachten die door middel van spel en groepsanimatie meehelpen aan de uitbouw van de vakantieactiviteiten voor de jongeren in het Heilig Land.

Dat hieruit vaak heel hechte vriendschapsbanden ontstaan, hoeft nauwelijks enig betoog. Maar bovendien vormen deze kampen voor de vrijwillige medewerkers een unieke gelegenheid om de opvoeding in Heilig Land een steuntje in de rug te geven en tegelijk meer kennis van en begrip voor de ingewikkelde situatie in deze lokale gemeenschappen te verwerven. Voor Nederlandstalige jongeren met een goede basiskennis van het Frans vormen deze kampen een enige opportuniteit om zich in een taalbad onder te dompelen.

Mvr. Alice de Rambuteau is de grote bezieler achter dit initiatief en zij komt zelf in Brussel deze kampen voorstellen.

Plaats: Cercle Royal Gaulois
Datum: 15 februari 2019
Aanvangsuur: 18u00
Einde voorzien: 22u00

Réagir à cet articleRéagir à cet article

Een bericht, een commentaar?

vooraf modereren

Let op: je bericht verschijnt pas wanneer het gelezen en goedgekeurd is.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.

Agenda
mei 2019 :

Niets voor deze maand

april 2019 | juni 2019

newsletter